Kirándulós lehetőség!

január 25th, 2018

Gyakorlati területkezelés védett fővárosi területeken

 

Területkezelési akciót tervezünk iskolás csoportoknak, alkalmanként 15 fő bevonásával. A gyakorlati területkezelési akciók kapcsán a diákok megismerik a fővárosi védettségű területeket, az azokat veszélyeztető tényezőket és aktívan bekapcsolódnak azok védelmébe.

Védett gyepterületeink és erdőterületeink fenntartása érdekében, az alábbi tevékenységekre várjuk csoportok jelentkezését: Fővárosunk értékes gyepterületein a Rupp-hegyen és az Ördög-ormon, valamint a Kis Sváb-hegyen, a Kissvábhegyi úti parkoló feletti domboldalon cserje visszaszorítást tervezünk, védett lágyszárú növényfajok állományainak védelme érdekében. Budapest védett erdőterületein szintén cserjeírtást tervezünk a Merzse-mocsár mentén, ahol a tájidegen kései meggy sarjak okoznak problémát és veszélyeztetik az értékes aljnövényzet fennmaradását.  A kb. 3 órás programot képzett szakemberek vezetik, az eszközöket és minden fontos tudnivalót biztosítunk.

Kiknek ajánljuk: korosztálytól függetlenül várjuk iskolás csoportok jelentkezését, a középiskolai csoportok az Ifjúsági Közösségi Szolgálatban elszámolhatják az eseményt.

A programra az alábbi linken lehet jelentkezni: https://goo.gl/forms/VojjahaoJ4SsbVlf1

 

Kérjük, amennyiben kérdésük merülne fel a programokkal kapcsolatban keressenek bennünket bizalommal a klara@mtvsz.hu e-mail címen, vagy telefonon 061/2167297 számon.

-->