Szolgálati lehetőség a Jövő Ifjúságáért Egyesületnél

október 24th, 2016
2016.10.24 és 2016.11.30 között gyűjtést szerveznek, ahol már nem használt, de jó minőségű, mások által még használható könyveket, játékokat gyűjtenek a Heim Pál Gyermekkórházba szervezett jótékonysági akció keretében.
Egyrészt olyan diákok jelentkezését várják, akik az intézményen belül az osztályokban fent nevezett tárgyakat felkutatják és begyűjtik, a szállításról a szervezet gondoskodik.
Másrészt, ha vannak fiatalok akik az ajándékok átadásában részt vennének, őket is szívesen fogadják.
Az ajándékok felkutatása és begyűjtése tekintetében, az erre szánt időt igazolják le a koordinátor (Szilágyi Rita) igazolása alapján, az átadásban résztvevők számára pedig 3 órás igazolást állítanak ki.
Jelentkezni Lukács Lászlónál lehet (info@jovoifjusagaert.hu).

Szolgálati lehetőség

október 18th, 2016

Újra Földtudományos Forgatag!

 

Ahol idén is elkel a segítség!

Ha érdekelnek az ásványok, ősmaradványok, kőzetek, szívesen foglalkozol gyerekekkel, ott a helyed november 12-én és/vagy 13-án a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol játszóházi programjaink lebonyolításában kérjük segítségedet.

Részt vehetsz a Pásztói Múzeum vagy a Magyarhoni Földtani Társulat foglalkozásainak megvalósításában, de számítunk rád a vendégek kalauzolásában is.

Ha a programmal kapcsolatban további kérdésed van, keresd Gherdán Katalin muzeológust (Pásztói Múzeum) agherdankata@hotmail.com ímélcímen, vagy a +36 20 481 0779-es telefonszámon!

Ha szívesen lennél segítségünkre, jelentkezz Szilágyi Rita tanárnőnél!

Várunk!

Szolgálati lehetőség

október 10th, 2016

Téged is érdekel Budapest személyes emlékezete? Tudni szeretnéd, hogy mi az, ami a történelemórákból kimarad? Töltsd az iskolai közösségi szolgálatod a SzóDa Műhelynél, ismerj meg személyes életutakat és találkozz Budapest múltjának emberi arcával!

A program során interjútechnikákat sajtátíthatsz el, kipróbálhatod, hogy milyen csapatban dolgozni. A közös munka célja, hogy személyes találkozásokon keresztül ismerjétek meg az idősebb generáció Budapesthez kapcsolódó történeteit. Az interjúk anyagát egy kreatív folyamatban dolgozhatjátok fel, az így létrehozott alkotásokat pedig egy rendhagyó kiállítás keretében mutatjuk be, nyilvános tárlatvezetéssel egybekötve!

Az öt hetes program 4 tréningből és egy záróeseményből áll, a részvételért 15 IKSZ-es órát igazol az Antall József Tudásközpont

Időpont: Tréningek szerdánként 16.00-17.30 4 héten át (október 19, 26, november: 9, 16)
Kiállításberendezés és megnyitó: november 25. 15.00-19.30

Helyszín: AJTK Előadóterme – Czuczor utca 4. (A Corvinus új épületének oldalában)

A jelentkezéshez regisztrálj ITT, a GoogleForm-on keresztül:
https://docs.google.com/forms/d/1Ba4WzsBPlQtekoRZE3Mwk3VyAyIQvpJ2ursh7vquXPU/edit

Jelentkezni Szilágyi Rita tanárnőnél is kell.

-->