Szolgálati lehetőség a Mária Rádióban

október 30th, 2014

unnamed.jpg

A Mária Rádió egy keresztény szemléletű, politika mentes rádió, célja a keresztény szemlélet, életvitel hirdetése és evangelizálás. Országos lefedettsége 40%, online is hallgatható. A Rádió alapvetően is nagy önkéntes hálózattal dolgozik együtt, és lehetőséget biztosít a diákoknak is, hogy az 50 óra egészét vagy egy részét itt végezzétek el.

Több típusú munkavégzésre van lehetőség:

  • rádiózással kapcsolatos ismeretek elsajátítása (vágás, keverőpult kezelése, interjú készítése, stb. Részletesebben: http://www.mariaradio.hu/50oraonkentesseg
  • Az 1Úton  zarándoklat  regisztrált résztvevőinek a feldolgozása Excel táblázatban, amelyből utána adatbázis készül..

Jelentekzni a KEKSz koordinátornál lehet keddenként a Titkárságon, vagy e-mailen a pleskoagi@gmail.com-on!

Cipősdoboz Akciós segítése

október 26th, 2014

images.jpg

A Baptista Szeretetszolgálat idén immár tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Cipősdoboz Akciót, amivel csak nem 200 ezer hátrányos helyzetű gyermek kap karácsonyi ajándékot.

Az összegyűjtött cipősdobozokat még az ünnepek előtt egy országos önkéntesi hálózaton keresztül rászoruló gyermekekhez juttatja el árvaházakba, nagycsaládosokhoz, kórházakba és fogyatékos otthonokba.

Mi a miniprojekt célja? 

A miniprojekt háromfős csapatának 2014. december 1. és 19. között össze kell gyűjtenie, és egy hivatalos gyűjtőponton le kell adnia összesen 50 darab ellenőrzött karácsonyi cipősdoboz ajándékothogy a csapat hozzájáruljon a hátrányos helyzetű gyermekek szebb karácsonyához.

Jelentkezés

A Cipősdoboz miniprojektre 2014. november 12., szerdáig lehet jelentkezni pleskoagi@gmail.com email címen: névvel, születési dátummal, iskola (osztály és osztályfőnök nevével), közvetlen email cím és mobiltelefonszámmal. Jelenkezési lap ITT

A háromfős csapat mindegyik tagjának 15 teljesített szolgálati óra jár, ha összesen 50 megtöltött, becsomagolt és a cipősdoboz ellenőr által elfogadott ajándékdobozt összegyűjtenek és leadnak.

cip.jpg

Mi a miniprojekt menete?

A csapat tagjai a lakókörnyezetükben (pl. iskola, szülők munkahelye, szakkör, gyülekezet, posta, bolt, stb.) kiplakátozással, egyéb fórumokon történő hírveréssel egy általuk meghatározott helyengyűjthetik a dobozokat a hivatalos cipősdoboz plakátok felhasználásával. Az így összegyűjtött ajándékokat ellenőriztetik és leadják egy hivatalos gyűjtőponton. Ezeket a mozzanatokat (plakátozás, gyűjtés, ellenőriztetés és leadás) fotókkal dokumentálják. Mind a plakát, mind a hivatalos gyűjtőpontok listája megtalálható a www.ciposdoboz.hu oldalon.

Hány teljesített órát ér a Cipősdoboz miniprojekt?

A háromfős csapat mindegyik tagjának 15 teljesített óra jár, haösszesen 50 megtöltött, becsomagolt és a cipősdoboz ellenőr által elfogadott ajándékdobozt összegyűjtenek és leadnak.  Milyen a jó cipősdoboz? A cipősdobozba 0-18 éves korú gyermekeknek (fiúknak vagy leányoknak) megfelelő ajándék kerülhet. A doboz legyen becsomagolva és legyen feltüntetve rajta, hogy kinek szánták (pl. „7 éves kislány számára”). 

Mi lehet a cipősdoboz tartalma?

a. kategória: iskolai eszközök – pl. rajzszerek, tollak, ceruzák, radírok, hegyező, vonalzó, számológép, zsírkréta, kifestők, jegyzettömbök

b. kategória: higiéniai eszközök – pl. fogkefe, jól lezárt fogkrém, szappan, fésű

c. kategória: játékok – pl. kisautók, labdák, babák, plüssállatok, puzzle, jojók, világító vagy hangot adó játékok (extra elemmel), hiánytalan társasjátékok

d. kategória: száraz édesség – pl. cukorkák, nyalókák, rágó

e. kategória: egyéb – pl. napszemüveg, újszerű póló, játék ékszer, óra, kis méretű gyerekkönyv, matrica, mese CD, mese kazetta, furulya, szájharmónika

A színesség kedvéért legalább két különböző kategóriájú ajándékot tartalmazzon a cipősdoboz úgy, hogy a doboz megteljen!

Mi nem lehet a dobozban?

A cipősdobozban nem lehet: folyékony dolog, amely a szállítás során kiömölhet (pl. ital, sampon, testápoló), nem ajándékszerű tárgy (pl. konzerv, liszt, tészta), romlandó étel (pl. gyümölcs), bármilyen gyógyszer, törékeny tárgy (pl. keret nélküli tükör, porcelánbaba), erotikus vagy pornográf tartalmú anyag, agyonhasznált tárgy, agresszivitásra késztető dolog (pl. ilyen tartalmú kép, játékpisztoly, kés, pc-játék)! 

A hitelesítés menete

Akkor tudjuk elfogadni és igazolni a munkátokat, ha (1) a ‘Teljesítési naplót’, és (2) a hivatalos cipősdoboz leadási pontunknál aláíratott ‘Átvételi elismervény és cipősdobozok ellenőrzésének nyilatkozatát’ kitöltve elkülditek elektronikusan a kim.bora@baptistasegely.hu email címre a fotókkal együtt, valamint a nyomtatványok eredeti példányát elpostázzátok a Baptista Szeretetszolgálat 1391 Budapest Pf. 241. Cipősdoboz Akció Miniprojekt nevére címezve 2014. december 19., péntekig.

További információ:

kim.bora@baptistasegely.hu emailcímen, vagy 06-1/466-5978, 06-20/324-7351 telefonszámokon!

Szeretetteljes és sikeres munkát kíván Nektek

a Cipősdoboz Akció csapata!

images-1.jpg

2_2013_teljesitesi-naplo.pdf,

3_atveteli.pdf

-->