A Budapest100-Százéves házak Budapesten önkénteseket keres!

január 5th, 2014

2014 áprilisában, immáron negyedik alkalommal ismét megrendezésre kerül a Budapest100, a százéves házak ünnepe. Olyan lelkes önkéntesek jelentkezését várjuk, akik keresik a kihívásokat és szeretnének egy dinamikus, fiatal szervezői csapat részeseként segíteni egy civil ünnep megvalósulását. http://budapest100.hu/ 

Egy kis történelem

Az első Budapest100 a Kortárs Építészeti Központ – KÉK és az OSA Archívum közös szervezésében valósult meg 2011. április 9-10-én. A cél az volt, hogy az év századik napjához kapcsolódóan a lehető legtöbb százéves ház kinyisson a látogatók előtt, és az ott lakók akár jelképesen, akár tevőlegesen ünnepeljék meg a centenáriumot. A Budapest100 amellett, hogy felhívja a figyelmet az épített környezeti értékekre, a társadalmi elszigetelődésre is reflektál. A KÉK 2014-ben (ápr.26-27) is megrendezi a százéves házak nyitott hétvégéjét. Egy kis ízelítő a rendezvényről:http://www.youtube.com/watch?v=s0xq5NMOuQo 

Idén két fő feladatkörre keresünk önkénteseket, akiknek aktív jelenlétére számíthatunk az alakuló találkozóktól egészen a rendezvény megvalósításáig. Olyan érdeklődők jelentkezését várjuk, akik elkötelezettek a rendezvény iránt és munkájukkal mind a program, mind saját szakmai / egyéni előmenetelüket segíteni tudják 

1. Programszervező önkéntes

-Program- és háztörténeti séták szervezése: 2014. februártól áprilisig a csatlakozó házak programjainak koordinálása, kapcsolattartás a lakókkal és a szervező csapattal. Igazi kihívásokat tartogat ez a feladatkör, hiszen önállóságot, talpraesettséget, jó kommunikációs készséget igényel, de cserébe felejthetetlen élményeket és csapathoz tartozás élményét garantálja.

-Fotózás: események, találkozók dokumentálása

-Terjesztés: 2014. januártól áprilisig 3 alkalommal a lakóknak szánt meghívók és az esemény programfüzeteinek terjesztése. Ha szívesen népszerűsítenéd a Budapest100-at, egyedül vagy akár csapatban bejárnád a város szülinaposait, segíts nekünk! 

2. Tartalomfejlesztés 

2014. januártól áprilisig cikkek készítése a honlapunk anno rovatába. Ha írói, kutatói, alkotói tehetséged szeretnéd megmutatni és szívesen hozzájárulnál a Budapest100 hangulatának, történeteinek bemutatásához. 

Jelentkezés

Ha a fenti lehetőségek felkeltették az érdeklődésedet, szívesen együtt működnél velünk, és úgy érzed, hogy szaktudásoddal, kreativitásoddal, közösségi érzékenységeddel hozzá tudnál járulni az esemény sikeréhez, jelentkezz! 

Nincs más dolgod, mint 2014. január 8-ig kitölteni az itt található rövid kérdőívet.

https://docs.google.com/forms/d/1FbDhhdZD542sM03uH1aV1kif_1nOrQOgtgyMHSbncB8/viewform

A kérdőív célja, hogy minél jobban megismerjünk téged és ezáltal segíthessünk számodra a legtesthezállóbb feladatot megtalálni a Budapest100 projektben.

Ne feledd, jelentkezésedet csak a kitöltött kérdőív alapján tudjuk elfogadni! A kérdőíveket január 14-ig értékeljük ki és értesítést küldünk mindazoknak, akikkel szeretnék együtt dolgozni a Budapest100 2014 csapatában.

Reméljük, januártól már a csapatunkban üdvözölhetünk, de addig is keresd honlapunkat, facebook oldalunkat, ha pedig kérdésed van, írj a budapest100@kek.org.hu email címre.

bp100-logo.png

-->