Szóval!? vitaverseny

április 27th, 2011

A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) Szóval!? Országos Disputa Vitaverseny önkénteseket keres a budapesti országos döntő lebonyolításához!!!      Időpont: április 29-30., 8:00 – 16:00       Jelentkezni az info.keksz@gmail.com címen tudtok.      20 szolgálat pont jár érte!!     Több info: www.szoval.eu

Két keréken az önkéntesség

április 14th, 2011

Célállomásához ér a  Két keréken az önkéntességért akció, melynek keretében Reindl Anikó, a debreceni KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület munkatársa 2011. március 16. és április 16. között kerékpárral járja be Magyarország több tucat települését a KöZöD! Önkéntes Fiatalok Napja 2011 (ÖFN) program szerves részeként.  2011. április 15-én délután 13.00-ra ér Anikó a XVIII. kerület Karinthy Frigyes Gimnáziumba, ahol  az iskola KEKSz csoportjának önkéntesei várják őt, az általuk felújított új iskolaudvaron.

Szeretettel várjuk mindazokat, akik szeretnének az iskolai közösségi szolgálat eredményeibe bepillantani, majd 14.00-tól Ancsával együtt eltekerni a KÖZÖD nap felkészítő helyszínére a Közgazdasági Politechnikumba. 


Staféta

április 3rd, 2011


2011. április 2-án régi és új “kapcsoldás” iskolák tanárai-diákjai szállták meg a Közgazdasági Politechnikum tornaházát. A Szalay Kriszta színésznő által megálmodott Staféta program célja, hogy összehozza azokat az iskolákat, akik már szerveztek Kapcsoldát olyanokkal, akik csak tervezik, így segítve nekik, hogy programjuk minél sikeresebb és gördülékenyebb legyen.A konferencián olyanok adtak elő és osztották meg a tapasztalataikat, akik már sikeresen lebonyolították ezt a saját iskolájukban. Az előadók között volt Schäffer Lilla is, a Karinthy volt diákja, aki arról beszélt, hogy ott egyedülálló módon diákok fejéből pattant ki a Kapcsolda szervezés ötlete, illetve teljes egészében diákok is valósították meg.Délután volt még egy rövid, 4 órás Kapcsolda is, ahol mindenki párokban, illetve triókban vehetett részt a különböző foglalkozásokon.A nap konklúziói: egyrészt nagyon szerencsések vagyunk, hogy a Karinthyban a vezetés és a tanári kar is nyitott az ilyesfajta dolgokra, másrészt sokkal meggyőzőbb, ha egy diák mondja el, hogy miért érdemes Kapcsoldát szervezni, ugyanis utána legalább 5-en kérték el Lilla elérhetőségét, hogy menjen el előadni az ő iskolájukba is.

-->