Legyél önkéntes Litvániában a 37. Kosárlabda Európa- bajnokságon!

március 21st, 2011

Idén 2011. augusztus 31. és szeptember 18.-án Litvánia ad otthont a 37. Kosárlabda Európa- bajnokságnak.Ez alkalomból “Eurobasket 2011” szervezői a Litván Ifjúsági Tanáccsal közösen várják 1600 lelkes önkéntes jelentkezését, akik segítenek a sportverseny lebonyolításában.

Ha kedvet érzel, hogy csatlakozz az önkéntesek csapatához, küldd el jelentkezésedet 2011. március 25.-ig ahttp://www.eurodesk.lt és a http://www.eurobasket2011.com   oldalon található jelentkezési lapon.

Április elején egy bizottság fog dönteni a jelentkezéseskről.

Letölthtő anyagokok:felhívás

Fuss a Fényben!

március 19th, 2011

Fuss a Fényben!

A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) futógálát és sportnapot szervez vakoknak, gyengén látóknak és más fogyatékkal élőknek Budapesten, április 15-16-án. A program során önkéntes fiatalok futnak látássérült társaikkal, ezzel segítve őket abban, hogy ők is megtapasztalhassák a futás és a szabadság örömét.

15-én délután 3-tól kb. 8-ig lesz egy felkészítés, 16-án pedig maga a program kint a Margitszigeten, 9-től kb. délután 4-ig.

A két napért összesen 15 szolgálat pontot kaptok.

Jelentkezz helyi segítőnek az info.keksz@gmail.com címen, hidd el, megéri!

JELENTEKZÉSI LAP innen tölthető le!

Szóval ?! Vitaverseny önkéntes szervezőket keres

március 19th, 2011

Érdekel a vitázás művészete, de még nem mered kipróbálni élesben a dolgot? Akkor ez egy remek lehetőség arra, hogy bepillantást nyerj a vitaversenyek világába, és utána hátha már nem csak szervezőként leszel ott, hanem versenyzőként is!

Április 9-én lesz a program, ahol a következő feladatokban kellene segíteni a szervezők munkáját: résztvevők regisztrálása, a termek berendezése, időmérés a versenyek alatt ( a legjobb lehetőség, hogy lássátok, milyen is egy vita), illetve elpakolás a verseny után.

A program 8-tól kb. 5-ig tart, és 10 szolgálat pontot lehet szerezni vele.

Ha érdekel, az info.keksz@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Udvarfoglalás!

március 19th, 2011

Őszintén…hányszor voltál kint eddigi karinthys pályafutásod alatt az udvaron? 1? 2? Egyszer sem? Na látod. Viszont április 8-án és 9-én itt a lehetőség, hogy segíts egy kicsit olyanná tenni az udvart, amilyennek te is szeretnéd látni, és akkor mire beköszönt a jó idő, az összes szünetet kint töltheted!

Kerítésfestés, biciklijavítás, virágültetés és hasonló munkák közül válogathatsz, aztán ha ezek megvannak, jelentkezz az info.keksz@gmail.com címen, hogy utána büszkén mondhasd, hogy na, ezt az udvart nekem is köszönhetik a későbbi generációk. No meg persze a társaság és a hangulat is jó lesz. A pénteki napért 4, a szombatiért 6 szolgálat pont jár.

Pillekő bútorépítés

március 19th, 2011

2010-pillego1.jpg

Április 5-én és 12-én kiélheted minden kreativitásodat, és még az iskolának is segíthetsz!  Először is, ha van üres 1,5 literes műanyag palackod, azt hozd be, és rakd bele a fehér zsákba, ami a tornaterem előtti kijáratnál van elhelyezve. FONTOS: ne taposd össze! Ezekből aztán a fent említett  napokon színes bútorokat fogunk csinálni az udvarra. Maga a 2 nap úgy fog kinézni, hogy 5-én délután kialakítjuk a pillekő bútorok formáját, majd 12-én lefestjük azokat.

Jelentkezni a KEKSz hirdetőtáblán kirakott lapon lehet,3-3 kreativitás pont jár érte.

Staféta program

március 17th, 2011

Hallottál már a Kapcsoldáról? Ha karinthys vagy, akkor mindenképp. Viszont vannak olyan iskolák, ahol nem tudnak semmit erről a szuper jó programról, éppen ezért lesz egy konferencia, a Staféta, ahol azok az iskolák, akik már szerveztek ilyet, bemutatják a Kapcsoldát azoknak, akik még újak.  Erre a konferenciára meghívtak minket is, mint az első olyan iskolát, ahol diákok kezdeményezésére lett megszervezve.

Amerikai Önkéntes Program

március 15th, 2011

HA van kedved egy amerikai diákkal részt venni egy közösségi önkéntes programon az iskolában március 29 és április 1-e között jelentkezz itt és most a programra!Kiélheted kerítésfestői, pillekőépítői és bicaj szerelő tehetségedet a Karinthy udvarán!Részltes programot ITT találod, a jelentkezési lapot pedig ITT!

A Video Volunteers és az Egyesek Ifjúsági Egyesület bemutatja:

március 1st, 2011

Legyél Te is Közösségi Video-készítő!2011 az Önkéntesség Európai Éve, ennek keretében tesszük közzé képzési felhívásunkat 25 görög, olasz, spanyol, szlovák illetve magyar fiatal számára, akik szeretnék fejleszteni készségeiket a video-gyártás, filmezés, történetmesélés illetve utómunkálatok területén, miközben fiatalokkal és csoportokkal dolgoznak.Amit mi ajánlunk:– 2 nemzetközi küldetés (Görögország, Magyarország vagy Spanyolország)- részvétel 4 video-produkció gyártási folyamatában- 160 óra gyakorlati képzés- bizonyítvány a részvételről- nemzetközi csapatmunka- egy teljesen interkulturális munka-tapasztalatAmit Te nyersz:A projektben való részvétellel megtanulhatod, hogyan készíts közösségi dokumentumfilmeket, közvetítés-kész video riportokat, illetve hogyan válj magad video-újságíróvá. Média-oktatóként fogsz dolgozni más fiatalokkal, ami fejleszti a szociális- és vezetői készségeidet.Kit keresünk?– 18-28 éves fiatalokat- akik részt tudnak venni a nemzetközi eseményeken Görögországban, Magyarországon vagy Spanyolországban- készek a kihívásra- társadalmi érdeklődésük magasJelentkezési határidő: 2011 március 3. éjfélNézd meg a csatolt pdf-et a jelentkezési lapért, illetve látogass el weboldalunkra: www.videovolunteers.euTovábbi információ:info@videovolunteers.eu / +36303510567Video VolunteersEgyesek Ifjúsági Egyesületcommcampaign-egyesek.pdf

-->