Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny

november 22nd, 2009

1989. október 1. és 1996. augusztus 31. között született fiatalok pályázhatnak műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, illetve tudományos munka eredményével, egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve a Magyar Innovációs Szövetség felhívására.

Jelentkezési határidő: 2010. január 6., 15 óra

Részletek

Alkotóműhelyek a kreatív újrahasznosítás jegyében / ponyva workshop

november 22nd, 2009

2009. december 5. és 12.

Szervező: Medence Csoport Bt.

A projekt célja, hogy a házfalakon látható óriás PVC hálók ne a szemétbe kerüljenek, hanem megtalálják a lehetőséget az újrahasznosításhoz, bevonva az alkotófolyamatba a civileket, az „utca emberét“, ezáltal felhívják a figyelmet a környezettudatos magatartásra és a helyi kreativitás fontosságára a mindennapokban.

www.medencecsoport.hu

Fordulatos játékok

november 22nd, 2009

2009. december 3. – 2010. május 2. 

Szervező: Iparművészeti Múzeum
Helyszín: Iparművészeti Múzeum, földszinti galéria és üvegcsarnok
1093 Budapest, Üllői út 33-37.

Ördöglakatok, facsomók, rabkeresztek, tangramok, pentomínók és szómák. Fordulatos fejtörő játékok, a szenvedélyes játékos, kutató és gyűjtő, Szentiványi Tibor gazdag gyűjteményének válogatott darabjai. A gondolkodásfejlesztő logikai játékok és a szórakoztató matematika világába vezető, látszólag egyszerű geometriai formák valójában bonyolult és izgalmas logikai feladványok, amelyek megoldásához ötletesség és kézügyesség egyaránt szükséges. A kiállítás bemutatja Szentiványi Tibor különleges rejtvény játékainak főbb típusait és azok működési elvét, valamint bepillantást enged a gyűjtő hazai és nemzetközi játékos tevékenységébe. A kiállítás mellett láthatók a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola diákjainak „27 kubus” kreatív transzformációit bemutató művészi alkotásai, makettjei és grafikai tervei. A kiállításhoz rendhagyó módon térgeometriai és logikai táblás játékokból álló, folyamatos játéklehetőség is kapcsolódik.

www.imm.hu

-->