Önkénteseket keresünk a KLÍMAFÜRDŐre

október 11th, 2009

Klímafürdő

A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) szervezésében az idei tanévben két alkalommal is megrendezésre kerül a KÖZÖD! Találkozó, ezúttal Budapesten.

A 350.org nemzetközi éghajlatvédelmi mozgalom, és a Messzelátó Egyesület 2009. október 24-én 22 órakor a Széchenyi Fürdőben rendezi meg az Éghajlatvédelem magyarországi Világnapját, a KLÍMAFÜRDŐT.

Ugyanezen a napon 140 országban összesen 1.700 éghajlatvédelmi akciót rendeznek. Több millió ember a Földön e napon mozdul meg, hogy megmutassa: környezeti szempontból is biztonságosabb, élhetőbb jövőt szeretne és mindent megtesz ennek érdekében.

Önkéntes tevékenységek: helyszíni, rendezvény előtti szervezési feladatok, jegyszedés, filmforgatás alatt a résztvevők koordinálása.

Jelentkezz bátran és gyere el az első nemzetközi klímafürdőre és az akciófilm forgatásra. (rendező: Herendi Gábor- Valami Amerika I.-II.)

  • ha 16 és 25 év közötti fiatal vagy,
  • ha szeretnéd megtapasztalni a közösségi önkéntes tevékenység élményét,
  • ha szeretnél hasonló érdeklődésű fiatalokkal megismerkedni.

Tudnivalók:

Időpont:                                                       2009.október 24.-25.

Helyszín:                                                      Budapesti Gimnázium

Az önkéntes tevékenység helyszíne:  Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda

Részletes program

Október 24:

10.00-11.00:érkezés, regisztráció

11.00-13.00: csapatépítés

13.00-14.00: ebéd

14.00-17.00: előadás az éghajlatváltozásról, a 350.org mozgalomról, a filmforgatásról, hogy a Széchenyi Fürdőbe érkező összes résztvevő ismerje a mozgalom és a rendezvény céljait, és a budapesti akció elemeit.

17.00-18.00: vacsora

19.00-0.30: önkéntes tevékenység

0.30-2.30: fürdőzés, buli (Romanek Airlines koncert és buli DJ Tomnoise)

 

Október 25:

10.00-11.00: reggeli

11.00-13.00: feldolgozó óra

13.00-14.00: ebéd

14.00-hazautazás

 

A
rendezvény ideje alatt az alkoholfogyasztás sem a szervezőknek sem a
résztvevőknek nem megengedett.

 

Ha szeretnél részt venni a találkozón, akkor jelentkezésedet október 15-ig küld el az info.keksz@gmail.com  címre.

Jelentkezési lap letölthető innen!

18 év alattiaknak szülői nyilatkozatra is szükségük van, ez is letölthető innen.

Gyere Te is, légy része az éghajlatvédelmi akciónak, a filmnek és bulizz velünk a Széchenyi Fürdőben!

A mozgalomról egy kis háttéranyagot itt találsz!

Kutyamenhely október 17-én

október 11th, 2009

Segítőnapot szervezünk a gyömrői kutyamenhelyen az állatok lakhelyének télisítésére, az Árvácska Állatbarát Egyesület rendezésében!

Segíteni lehet:

a menhelyet takarítani

új kenneleket, kutyaházat építeni

kutyát sétáltatni

 

 

Gyere velünk, a kutyusokkal játszani 2009. október 17-én!

Találkozó: 8. 30-kor, Keleti-pályaudvar

 

Esős időben a segítőnap elmarad.

Jelentkezés e-mailen: info.keksz@gmail.com

név + telefonszám +osztály

 

A programra maximum 20 fő jöhet, a jelentkezőket érkezési sorrendben választjuk ki.

3+ Megmutatni – megértetni – megmozgatni – megtartani | szervezeti kommunikáció, mint a fenntarthatóság eszköze-élménybeszámoló

október 11th, 2009


A következő írás Nagy Judit Karola tollából származik, s egy nyári képzés élménybeszámolójáról szól, amire KEKSz Mesterként jutott el. Kellemes olvasgatást mindenkinek!

Hullámzó dimbes-dombos táj, friss levegő, hajnali köd lepte völgyek, apró zsúpfedeles házikók, palóc népviseletbe öltözött nénikék és olykor-olykor egy-egy csapat láthatósági mellényt viselő őrült, akik azzal a céllal rohangálnak háztól házig, hogy megszerezzék 30 ember egy szemöldök szálát, vagy éppen piros pöttyösre fessenek egy pottyantós WC-t. Hollókőn járunk az Egyesek Ifjúsági Egyesület szervezeti kommunikációs képzésén, melyen én magam is részt vettem a nyáron.

A tréningről, az Egyesek egyik alapító tagjától, Pleskó Ágnestől értesültem, a mi fantasztikus KEKSz – koordinátorunktól. A szervezet maga ifjúsági cserékkel és képzésekkel foglalkozik, melyek célja, hogy fejlesszék az önismereted, személyes készségeid, együttműködési képességed, és hogy tudatosítsák benned a felelősség vállalást, valamint céljaid. Maguk a képzések egy 10 napos intenzív tréningből és egy fél éves szakmai gyakorlatból épülnek fel, melynek során a kezedbe adott eszközök segítségével meg is valósíthatod céljaid.

Sokáig hezitáltam, hogy részt vegyek-e a képzésen, ám végül úgy döntöttem: „Megyek, hisz ha más nem, legalább világot látok és új emberekkel találkozom.” Nos, akkor én ezt még nem tudhattam, de nem csak hogy új emberekkel találkoztam, de életre szóló barátságokat kötöttem csupáncsak néhány nap leforgása alatt! Hihetetlen, hogy milyen összetartás és családias légkör képes kialakulni 23, addig vadidegen ember között, ilyen rövid idő alatt! Jó magam olyan, számomra hihetetlen kapcsolódási pontokat találtam a saját és mások élete között, melyek ráébresztettek arra, hogy tényleg „Kicsi a világ!”, de csak ha mozgunk benne! Például már a buszállomáson megismerkedtem egy lánnyal, aki valójában csak a szomszéd városkában, 15 percnyire lakik a nagymamámtól, aki vidéken él. A következő megdöbbenést az hozta, amikor a tréning első napján egy olyan ösztöndíj pályázat (EVIME/UWC) válogató bizottság elnöke – melyet én is megpályáztam az előző évben, és mely egy fontos döntés volt az életemben – leült mellém a vacsoránál és megkérdezte: „Te nem jelentkeztél véletlenül az ösztöndíjra? Olyan ismerős az arcod!” Bár a pályázaton nem nyertem, ez a fajta visszaigazolás több mint kárpótolt, hisz több százan jelentkeztek arra az ösztöndíjra!

Az új ismeretségek mellett, maga a képzés is rengeteg új tapasztalattal és élménnyel tett többé. Az első három napban, nagyrészt önmagamról tanulhattam. Megismertem a korlátaim, a tűrő képességem határait és megtanultam ezeket kiszélesíteni, valamint feloldani az előítéleteim, elfogadni önmagam és feltétlenül megbízni másokban. A tréning talán legizgalmasabb pillanatai az outdoor 3 napja volt, mikor az addig tanultakat egy új helyzetben, környezetben alkalmazhattuk, a tréning eddigi helyszínét elhagyva, tehát a lakó helyünkön kívül pénz, élelem és szállás nélkül kellett boldogulnunk a nagyvilágban. Az első napon láthatósági mellénybe öltözve, csapatonként egy fogkefe és törülköző büszke tulajdonosaiként indultunk útnak biciklivel, egy feladat sorral a kezünkben. A 3 nap leforgása alatt olyasmiket tettünk és éltünk át, melyeket még mi magunk is hitetlenkedve mesélünk majd unokáinknak. Kalandjaink során átvágtunk jó pár napraforgó mezőn, palóc népviseletet öltöttünk, buszt stoppoltunk, idősek otthonában aludtunk, egy dzsip platóján utaztunk és ráébredtünk, hogy milyen segítőkészek az emberek. Volt olyan csapat, akit egy 12 tagú család fogadott be éjszakára, míg voltak, akiknek három csillagos szállodai szobát béreltek jótevőik.

A képzést záró nap a szeretet napja volt, amikor annyi jelképes ajándékot és ölelést kaptam, mint még karácsonykor sem. Ma már tudom, hogy életem egyik legjobb döntését hoztam, amikor úgy döntöttem, hogy részt veszek a képzésen, hisz egy életre szóló kaland és élmény volt, olyan esemény az életemben, melyre bátran azt mondhatom: „Megváltoztatta az életem!”

-->