Elszámolható KEKSz pontok a KarMUN-on

március 30th, 2009

A KarMUN iskolai rendezvény, tehát az ott végzett tevékenység a KEKSz Programban elszámolható. 1 óra aktív munka 1 KEKSz pontnak felel meg, de kizárólag a tanítási órák ideje után végzett tevékenységért jár a pont. Például, aki reggel 8 órától segített este 18-ig, s aznap 6 tanítási órája lett volna (14 óráig), az 4 pontot írhat be a KEKSz Naplójába arra napra!

Filed under Uncategorized | Elszámolható KEKSz pontok a KarMUN-on bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Lámpaoltás

március 19th, 2009

A Földünkért – csatlakozz!!

Egy órára idén is elsötétül a Föld. 2009. március 28-án, szombaton, magyar idő szerint 20.30-kor érkezik el a globális lámpaoltás ideje a világon. A globális felmelegedés elleni akció tavaly nagy siker volt: egy órára a világ nagyvárosaiban kisütött a takarékosság és a felelős gondolkodás sötétsége.
Idén még több lámpaoltót várnak. A Föld Órája (Earth Hour) akció 2008-ban is megmozgatta az amúgy csúnyán pazarló, és sok helyen fölöslegesen világító világot. Tavaly magyar idő szerint március 29-én, este 8 órakor számos nagyváros borította önmagát sötétségbe. Sydney kezdett, majd követte Manila, Bangkok, Budapest, San Francisco, és így tovább…

Az eredeti kampányt az ausztrálok találták ki: először csak Sydney lakosait buzdították otthonaik világításának lekapcsolására. Az első Föld Órája 2007-ben nagy siker volt: Sydneyben 2,2 millió család és üzleti vállalkozás kapcsolta le a villanyokat egy órára. Mára a legnagyobb nemzetközi, klímaváltozás elleni akcióvá nőtte ki magát a kezdeményezés.
Idén március 28-án, magyar idő szerint 20.30-kor a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára – ez a Föld Órája. A cél az, hogy egy milliárd ember és több mint 1000 város csatlakozzon az akcióhoz, bizonyítva, hogy globális összefogással eredményesen lehet fellépni a klímaváltozás ellen.

Tavaly 100 millió ember és 35 ország részvételét hozta az akció. 2008-ban már elsötétült a Golden Gate híd San Franciscóban, a római Colosseum, illetve a Vár és a Lánchíd Budapesten, jelezve egy olyan ügyet, amely minden órával egyre sürgetőbbé válik. A Föld Órája 2009 világméretű felhívás minden egyes ember, minden üzleti vállalkozás és minden közösség számára. Figyelmezteté s felelősségvállalásra, a fenntartható jövőért való tenni akarásra.
Ezen az estén Európától Amerikáig újra híres épületek és terek fognak sötétbe borulni. Az emberek a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára, és csatlakoznak ahhoz a mozgalomhoz, melynek célja a természet megóvása, bolygónk jövőjének biztosítása. Idén több, mint 64 ország vesz részt a Föld Órája 2009 akcióban!

Nézd meg a tavalyi felvételeket!

http://www.youtube. com/watch? v=1CRs-7lRlPo&feature=channel

-->